Lilkim » Specials » Bankieren
LilKims informatie van Beauty tot Film

Alles over bankzaken in België

Alles over bankzaken in België Iedereen komt op de één of andere manier in contact met een bank. Toch is het jargon niet altijd even gemakkelijk te begrijpen en ook is de tarifering niet altijd even transparant. Om je wat wegwijs te maken in de Belgische bankwereld heb ik deze special gemaakt.
Tijdens mijn jaren als bankbediende op de afdelingen Zichtrekeningen en Spaarboekjes van een Belgische bankinstelling heb ik veel kennis opgegaan omtrent deze moeilijke materie. Hier wil ik deze kennis met jullie te delen.

In deze special kan je o.a. informatie vinden over de kosten die een zichtrekening met zich meebrengt. Om het je gemakkelijk te maken, heb ik een kostenoverzicht gemaakt per financiële instelling. Ook vind je hier de verklaring van verschillende banktermen, zoals persoonlijk bankverhuisdossier, bestendige opdracht en domiciliëring, het verschil tussen een spaarboekje en een zichtrekening, en nog veel meer interessante bankinformatie.
Bankzaken: De huurwaarborgrekening

Bankzaken: De huurwaarborgrekening

Voor je in een huurwoning intrekt, moet je een huurwaarborg, maximaal het equivalent van drie maanden huur, neerleggen. Het is wettelijk bepaald dat deze gelden op een geblokkeerd spaarboekje moeten g…
Bankzaken: De zichtrekening

Bankzaken: De zichtrekening

In onze maatschappij is een zichtrekening niet weg te denken: rekeningen betalen, loon ontvangen, sparen; de meeste verrichtingen verlopen via een zichtrekening. Verneem hier alles over deze lopende r…
Bankzaken: De overschrijving

Bankzaken: De overschrijving

Via een overschrijving kan je gemakkelijk en snel betalingen doen. Maar wat betekenen nu eigenlijk al die termen die gebruikt worden op het overschrijvingsformulier?
Bankzaken: Bestendige opdracht versus domiciliëring

Bankzaken: Bestendige opdracht versus domiciliëring

Iedereen kent bestendige opdrachten en domiciliëringen; toch worden deze woorden vaak verkeerd gebruikt. Hier vind je een beknopte uitleg over deze bankverrichtingen.

Bankzaken: Het persoonlijk bankverhuisdossier

Van bank veranderen, is geen pretje: je moet je nieuwe rekeningnummer doorgeven aan je werkgever, domiciliëringen moeten opnieuw aangemaakt worden, net als bestendige opdrachten, je moet een nieuwe ba…
Gepubliceerd door Lilkim op 17-01-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!