Lilkim » Specials » Beauty ii
LilKims informatie van Beauty tot Film

Natuurlijk mooi met Fruit

Natuurlijk mooi met Fruit Huidverzorgingsproducten kosten handenvol geld in de supermarkt maar met de hulp van enkele natuurlijke producten kom je al een heel eind. Daarnaast is het maken van je eigen schoonheidsproducten gewoon heel leuk.
Dag- en nachtcrème, masker, haarconditioner, scrubcrème; de lijst verzorgingsproducten is groot en het bedrag dat je er aan uitgeeft, kan hoog oplopen. Je kan het echter goedkoper maken door gebruik te maken van natuurlijke producten, zoals o.a. honing, amandelolie, olijfolie, citroen,...

In deze special verzamelde ik een artikel over goede gezichtsverzorging en een reeks artikelen over het maken van verzorgingsproducten met fruit.

Voor je begint aan het maken van je eigen schoonheidsproducten kan je best het artikel met vuistregels lezen zodat alles vlot verloopt.

Tip: In sommige recepten wordt gebruik gemaakt van cacaoboter. Omdat dit vetbestanddeel maar kort houdbaar is en bovendien moeilijk te vinden, kan je het vervangen door vaseline.

Veel plezier met het maken en gebruiken van deze natuurlijke verzorgingsproducten!

Andere specials in de categorie Beauty:

Vuistregels bij het maken van je eigen schoonheidsproducten

Je eigen schoonheidsproducten maken, is leuk en helemaal niet moeilijk. Maar voor je begint, moet je enkele vuistregels in acht nemen.

Aftreksels, maceraten en tincturen

Aftreksels van kruiden, maceraten en tincturen vind je vaak terug in recepten voor het maken van je eigen schoonheidsproducten. Het is niet moeilijk om deze zelf te maken.

Etherische oliën

Etherische oliën, ook bekend als essentiële of aromatische oliën, worden uit planten gewonnen en worden, omwille van hun specifieke eigenschappen, vaak gebruikt in de aromatherapie en in schoonheidspr…

Een gladde, zuivere huid, ook voor jou

Je kan het in elk vrouwenmagazine lezen: een gladde, zuivere huid ligt binnen ieders bereik maar kost wel moeite. Zeker een onzuivere, vette huid heeft wat hulp nodig maar als je de richtlijnen hieron…
Natuurlijk mooi met Aardbei

Natuurlijk mooi met Aardbei

Aardbeien hebben een reinigend en verstrakkend effect op de huid en zijn dan ook uitermate geschikt voor de behandeling van een vette huid en grove poriën.
Natuurlijk mooi met Citroen

Natuurlijk mooi met Citroen

Citroen is prototypische citrusvrucht en is een bron van citroenzuur en natuurlijke anti-oxidanten. Door het hoge vitamine C-gehalte is het goed voor de huid en bloedvaten. Daarnaast heeft citroen een…

Ontharen met Suikerhars

Om je te ontharen, bestaan er verschillende methodes, gaande van scheren over epileren en waxen tot laseren. In Noord-Afrika en het Midden-Oosten maakt men echter gebruik van oriëntaalse hars, ook gek…
Gepubliceerd door Lilkim op 28-02-2011, laatst gewijzigd op 24-06-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!