Lilkim » Specials » Snooker
LilKims informatie van Beauty tot Film

Welkom in de wereld van het snooker!

Snooker is een, in Nederland en België redelijk onbekend, biljartspel waarbij twee spelers om beurten zoveel mogelijk ballen proberen weg te spelen. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft gehaald, wint. Je kan het spel het best vergelijken met pool.
In deze special vertel ik je meer over deze fascinerende sport die vooral in het Verenigd Konkrijk heel populair is.

Je vind hier een artikel met de basisbeginselen van het snooker en de biografieën van enkele snookerspelers zoals Paul Hunter en Ronnie O'Sullivan.

Kom later gerust nog eens een kijkje nemen, de special zal geregeld uitgebreid worden met een nieuwe biografie.
Snooker: Een inleiding

Snooker: Een inleiding

Snooker is een, bij ons redelijk onbekende, biljartspel waarbij twee spelers om beurten zoveel mogelijk ballen proberen weg te spelen. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft gehaald, win…

Paul Hunter: De Beckham van de snookertafel

Paul Alan Hunter, die op 9 oktober 2006 de strijd tegen kanker verloor, was een talentvol Brits professioneel snookerspeler. Door zijn blonde haren en glamoureus imago stond hij bekend als de Beckham…

Ronnie O’Sullivan: Genie en enfant terrible van het snooker

Ronnie O’Sullivan is een Brits snookerspeler, volgens fans en snookerexperts één van de grootste natuurtalenten ooit in deze sport. Zijn bijnaam, The Rocket, heeft hij te danken aan zijn snel spel.
Gepubliceerd door Lilkim op 26-07-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!